Varietats:
Samsó (Carinyena) (40%), Garnatxa (30%), Syrah (21%), Cabernet Sauvignon (9%).

Sòls
Franc-arenós/granític (Gresa) (elegància): Garnatxa, Syrah i Cabernet Sauvignon, conduïts en sistema de lira per tal d’augmentar la superfície i exposició foliar, obtenir màxima funció fotosintètica i, per tant, una maduració completa del raïm.
Pissarra (mineralitat): Carinyenes velles amb produccions màximes de 1 kg/cep.

Viticultura
Practiquem una viticultura tradicional amb el màxim respecte per la natura, enfocant els nostres esforços a obtenir raïms que expressin el caràcter e identitat de la nostra terra.


Verema i Elaboració:

Recol·lecció manual en caixes de 10 Kg, realitzant una primera selecció a la vinya i una segona gra a gra amb taula de sel·lecció al celler.
Premaceració en fred (4ºC), vinificació amb fermentació combinada en tines de inox i foudres de roure francès, a una temperatura controlada de 26ºC i maceració llarga. Premsat amb premsa vertical a molt baixa pressió. Envelliment de 18 mesos en bótes bordeleses de roure francès, combinant gra fi i extrafi per obtenir més complexitat, i realçat pel remogut de les seves lies (bâtonnage) durant gran part de la seva criança.
Embotellat el Maig de 2011 sense filtrar ni clarificar.

Grau alc.: 14,5 %vol.
pH: 3,5
Acidesa total: 5,7 g/l (a.t.)
Sucres residuals: <2 g/l
Producció: 14.500 ampolles (750ml.)
350 ampolles (1500ml.)


Nota de tast
Color cirera intens
Aromes de fruita madura, gerds i mores, sobre un fons balsàmic d’herbes silvestres mediterrànies i espècies. Flor de violeta, regalèssia i subtils notes de torrats.
Un vi potent i equilibrat, saborós, golós, elegant i amb un final llarg, fresc i llaminer.

Puntuacions
Guia Peñín 2016: 93 punts
Guia de Vins de Catalunya 2016: 9,40 punts
Guia Gilbert&Gaillard 2016: Medalla Gran Or 90+

Descarrega fitxa PDF Gresa 2009

Descarrega foto del Gresa 2009

Guardar

Guardar