Varietats:
 Vi blanc elaborat amb varietats autòctones: Garnatxa blanca 45%, Garnatxa roja 30% i Samsó blanc 25%.

Sòls i Vinyes:

Les tres varietats provenen de dues finques de vinyes velles, de 90 i 110 anys, situades en la zona més plana de la regió on el terrer és al·luvial format per còdols i sorra.

Viticultura:

Practiquem viticultura tradicional amb el màxim respecte per la natura, fent tot el que calgui per que els raïms expressin el caràcter e identitat de la nostra terra.

Verema i Elaboració:
 Verema manual en petites caixes de 10 kg fent premaceració en fred (2-4ºC) en càmera frigorífica i posterior maceració pel·licular.
Les garnatxes han estat fermentades i criades durant 8 mesos en bótes noves de roure francès de 500 l, realitzant remogut de les lies (bâtonnage) un cert període de temps. El Samsó blanc s’ha vinificat en tina de inox a baixa temperatura romanent junt amb les seves lies fins a l’assamblatge.
El nostre objectiu és obtenir la millor expressió de cada varietat.

Graduació: 13,5 %vol.
pH: 3,28
Acidesa total: 5,6 gr/l (a.t.)
Sucres residuals: 0,5 g/l
Embotellat:
02/07/2015
Producció limitada:
 4.395 ampolles (750 ml)

Nota de tast
Color groc brillant.
Complex bouquet d’aromes cítriques, fruites d’ós, herbes seques de sotabosc i flors blanques. En la seva evolució apareixen notes lleugeres de torrats i un fons mineral calcari.
En boca té una entrada sedosa i untuosa, amb un volum que creix al seu pas, acabant amb un llarg i fresc recorregut final.

 Puntuacions
Guia de Vins de Catalunya 2017: 9,59 punts.

Blanc de Gresa 2014Descarrega fitxa PDF Blanc de Gresa 2014

Blanc de Gresa 2014 Descarrega foto del Blanc de Gresa 2014