Enologia

Els nostres vins són fruit d’un rigorós treball a la vinya i una combinació de les noves tecnologies amb el mètodes més tradicionals al celler.

A Vinyes d’Olivardots art i natura es conjuguen per obtenir vins amb una personalitat pròpia, que buscquen l’equilibri amb l’elegància, que volen mostrar l’essència de la terra i de la seva gent.

VEREMA
La verema es fa manualment en petites caixes de 10 kg, el que ens permet seleccionar els millors raïms de cada cep.

Després d’un temps de maceració en fred (2-4ºC) en càmara frigorífica, es fa el destriament gra a gra en una taula de tria manual que ens facilita eliminar les baies dolentes, panses i tots els elements indesitjables.

ELABORACIÓ I CRIANÇA
Només els grans de raïm sans i collits a plena maduració es vinifiquen a les diferents tines de inox (de volums entre 1000 i 6000 l.) i als foudres de roure francès (de 4000 l.) que ens permeten fer una elaboració adaptada per varietats i parcel·les.

Després d’una maceració llarga i un premsat suau i respectuós, els vins es passen per gravetat a les botes de roure francès, dins una sala soterrada i climatitzada, on faran la fermentació maloláctica, remourem les seves lies (bâtonnage) i esperarem entre 16-18 mesos a que s’integrin els diferents matisos que ens aporten la terra, la vinya i les fustes nobles.