Viticultura

LES VINYES
Vinyes d’Olivardots te 7 hectàrees de vinya en propietat:
Les 4 has. que es troben dins de la finca van ser plantades a l’any 2002 amb Garnatxa negre, Syrah i Cabernet Sauvignon, i seguidament en la cerca de varietats autòctones es van adquirir 3 has. més de vinyes velles de Samsó de entre 50 i 100 anys.

L’any 2010 s’incorporen les finques de varietats blanques. Garnatxa blanca, Garnatxa roja i samsó blanc, totes elles propies de l’Empordà i d’entre 80 i 110 anys.

En les noves plantacions vam optar pel sistema de conducció en lira amb uns objectius molt clars: desenvolupar major superfície foliar del cep, millorar la exposició al sol de les baies per a obtenir una maduració completa del raïm. Així mateix la planta es manté airejada minimitzant el risc d’enfermetats fúngiques, el que ens permet treballar la vinya de la forma més ecològica possible.

Amb un específic pla de poda i aclareix en totes les vinyes obtenim produccions molt limitades que permeten al raïm expressar el seu terrer i omplir els nostres vins de personalitat.

Preocupats per la vinya, cerquem tot allò que dona la qualitat al producte i que respecta al màxim la natura.

LES TERRES
Les nostres vinyes creixen en els diferents tipus de sòls que podem trobar a L’Empordà, destacan les terres granítiques, àcides i pobres en materia orgànica.

Gresa: Terreny sorrenc amb granit meteoritzat. És el terrer de la finca Olivardots, el qual ha donat nom al nostre primer vi, aportant-li elegància i gran complexitat aromàtica.

Pissarra (Licorella): Localitzada a les zones amb vinya amb més altitud de l’Empordà, aproximadament uns 200m respecte el nivell del mar. Aporta molta mineralitat als raïms obtinguts.

Sorra: En ella hi trobem la vinya més vella de Carinyena, de 100 anys d’edat. Finura, delicadesa i elegància dels vins obtinguts.

Al·luvial: Es troba a la zona més plana, centre de la comarca, lleugerament inclinada cap al sudest. És una terra formada pels dipòsits al·luvials, rica en còdols i de textura llimosa, on s’extenen les vinyes velles de les varietats blanques.